6.5.14

Pasta twarogowa

Prosta, tania, szybka. Takimi przymiotnikami można określić pastę, którą dziś prezentuję. Nie ma w niej nic odkrywczego, ale mimo wszystko prostota potrafi zaskoczyć.



Pasta twarogowa

Składniki:
  • 130 g twarogu lekkiego lub półtłustego
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 5 rzodkiewek
  • pół pomidora
  • pół cebuli
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Przygotowanie:
  1. Cebulę i pomidora pokroić w drobną kosteczkę. Rzodkiewki i jajko zetrzeć na tarce o grubych okach. 
  2. Dodać twaróg i jogurt przyprawić solą i pieprzem; wymieszać.



18 komentarzy:

  1. jutro zjadam na śniadanie!

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam takie pasty na śniadanie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. A ja dziś na kolację :) !
    http://fitdevangel.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. zjadłabym *_* super wpis i bardzo ładnie prowadzisz bloga

    http://nikoladrozdzi.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. smaczne, robię podobną pastę z serka wiejskiego

    OdpowiedzUsuń
  6. na taką pastę twarogową chętnie się skuszę! :) zdrowa i smaczna przede wszystkim!

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda pysznie, chętnie zrobię :>

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo smaczne są takie domowe pasty :)

    OdpowiedzUsuń
  9. takie znane i lubiane! :)
    Klasyk wiosennych kanapek :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Takie śniadanko to lubię, bardzo mi pasuje :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Wszystko pyszne:)bardzo lubię takie pasty do kanapek:)

    OdpowiedzUsuń
  12. Pychota :) robię podobną, ale jeszcze nie robiłam w połączeniu z jajkiem i pomidorem :) Przemycam do swojej kuchni :)

    OdpowiedzUsuń
  13. nooo, prosta, ale jedna z moich ulubionych...rankiem do kawy, do ciszy;D

    OdpowiedzUsuń
  14. A tym przepisem zamierzam przekonać mojego faceta do lekkiego jedzenia :D

    OdpowiedzUsuń
  15. I jak tu nie zajadać się takimi pastami, kolejne dobre smarowidło do chlebka! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na wiosnę takie pasty bardzo w cenie. Piękne zdjęcia : )

      Usuń
  16. Pyyyszne! Nawet mój młodszy brat nazwał mnie "kucharką".
    Na pewno zrobię ponownie.:D

    OdpowiedzUsuń

Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.

Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
TOP